YDYO 7. Geleneksel Satranç Turnuvası, 30.10.2023 - 10.11.2023 tarihleri arasında 32 satranç sever kız ve erkek öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımcılar, Türkiye Satranç Federasyonu’nun takip ettiği İsviçre Sistemi Eşlendirme kurallarına göre 5 günde 5 maç yaparak müsabakaları tamamladılar. Turnuvada kendisi de Türkiye Satranç Federasyonu’nun lisanslı sporcusu olan Öğr. Gör. Ali DİKİCİ hakemlik yaptı. Elemenin olmadığı ve kuvvet puanına dayanan müsabakalarda Civan ATLI 5 galibiyet, 5 puan ve 15 averajla turnuvanın şampiyonu oldu. 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Ahmet EREN topladığı 4 puan ve 12 averajla 2. olurken; yine 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak 4 puana ulaşan Enes GÖKSU averajının 9.5da kalması sebebiyle turnuvayı 3. tamamladı. Büyük heyecana sahne olan turnuva, renkli görüntüler verdi.  YDYO 7. Geleneksel Satranç Turnuvası ilk üç sırayı alan öğrencilerin ödüllendirilmesi ile son buldu. Ödülleri Yüksekokulumuz müdürü Dr. Öğr.Üyesi Seyit Ahmet Çapan öğrencilerimize takdim etti.