Hazırlık Eğitimi Nedir?
Harran Üniversitesi'nde öğretim dili en az %30 oranında veya tamamen İngilizce olan programlar ile öğretim dili Türkçe olmakla birlikte öğrencilerinin İngilizce öğrenmelerini destekleyen programlara yeni kayıt olmuş öğrencilerin İngilizce dilinde, dil bilgi ve becerilerini kayıtlı oldukları programlarda yürütülen dersleri takip edebilecek ve alanlarında araştırma yapabilecek düzeye getirmek amacıyla İngilizce hazırlık eğitim-öğretim programdır.

Kimler faydalanabilir?
Hazırlık programından 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle Mühendislik Fakültesi, Ziraat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri faydalanabilirler. Hazırlık programına kayıt yapabilmek için bu fakültelerin bölümlerine yeni kayıt yapan öğrenci olmak gerekmektedir.

Hazırlık Eğitimi ücretli midir?
Hazırlık programı ücretsizdir. Eğer ikinci öğretim öğrencisi iseniz dönem harcınızı yatırmanız gerekmektedir.

Hazırlık Eğitimine başvurduğumuz zaman, KYK yurt ve burs imkanlarından mahrum kalır mıyız?
Hazırlık programı da akademik bir basamak sayıldığından, hazırlık öğrencilerinin yurt ve burs imkanları hiçbir şekilde kısıtlanmaz.

Nasıl başvuru yaparım?
Başvuru yapmak için kayıt döneminde kayıt standlarında başvuru dilekçesi doldurabilir, ya da ders ekleme-çıkarma döneminin sonuna kadar yüksekokulumuza şahsen gelip dilekçe ile başvuru yapabilirsiniz.

Başvurudan sonra ne yapmam gerekiyor?
Başvurudan sonra okulumuz tarafından düzenlenecek Düzey Belirleme Sınavı'na katılmanız gerekiyor. Bu sınav ile başlayacağınız kur belli olacaktır. Bu sınava katılmamanız durumunda, hazırlık programında en düşük düzeyden başlarsınız.

Eğitim süresi ne kadar?
Hazırlık eğitimi bir yıl sürmektedir. Katılan öğrenciler bir yıl boyunca 4 kur İngilizce eğitimi alma imkanına sahiptirler.

İsteğe bağlı hazırlıktan başarısız olursam ne olur?
Program isteğe bağlı olduğu için başarısız olan öğrenciler sene tekrarı vs. olmadan direkt bölümlerine devam ederler. Öğrencilikleri devam ettikçe her yıl 2 kez yapılan Yeterlilik Sınavı'na girme hakları bulunmaktadır.

Devam şartı var mı?
İsteğe bağlı hazırlık programına devam şartı %85'dir.

Kurlara göre sınıf listeleri ilan edildikten sonra sınıf değişikliği yapabilir miyim?
Hayır. Öğrencilerin kur başlangıcında ilan edilen listelerde değişikilik yapılmaz.

Her kurda eğitim süresi ne kadardır?
Her kur için 8 hafta olup toplamda 32 haftadır.

Sağlık raporları devamsızlığa etki ediyor mu?
Öğrenciler ilgili kurullarca kabul edilen sağlık raporlarının kapsadığı süreler içinde de devamsız sayılırlar. Yani sağlık raporları devamsızlığa etki etmez.

Devamsızlıktan kalırsam ne olur?
Kur geçme sınavına giriş hakkınızı kaybeder, kur tekrarı yapmak zorunda kalırsınız.

Hazırlık Eğitimi için kitap alma zorunluluğu var mıdır?

Evet, orijinal kitap kullanma zorunluluğu vardır. Telif yasası gereği öğrencilerin fotokopi ile derse girmeleri yasaktır. Doğabilecek problemlerden Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.

Bir kuru en fazla kaç kez tekrar edebilirim?
Bir kuru en fazla iki kez tekrar edebilirsiniz.

Zaten lisans öğrencisiyim, bu programa katılmam mümkün mü?
İsteğe bağlı hazırlık programına sadece yukarıda belirtilen fakültelerin sadece yeni kayıt yapmış öğrencileri katılabilmektedir. Öğrencilerimiz, idari ile akademik personelimiz ve okul dışından katılımcılar için yüksekokulumuz bünyesinde düzenlenen kurslara katılabilirsiniz.
Kurslarla ilgili bilgi almak için tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımız