Zorunlu İngilizce hazırlık programından ve/veya bölümlerinde alacakları İngilizce derslerinden muaf olmak isteyen öğrenciler, ÖSYM ve/veya YÖK tarafından geçerliliği kabul edilen İngilizce dil sınavlarının birinden geçerli puan almışlarsa hazırlık programından muaf sayılırlar.
Muafiyete başvurmak isteyenlerin, muafiyet belgelerin asıllarını yazacakları dilekçelerine ekleyerek 02-06 Eylül 2019 tarihleri arasında Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir.
İngilizce Yeterlik Sınavı’na girecek öğrencilerin ise, en geç 6 Eylül 2019 tarihine kadar YDYO Müdürlüğü’ne bir dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.
Şehir dışından gelecek öğrencilerimiz imzaladıkları Yeterlik Sınavı başvuru dilekçelerini tarayıp ydyo@harran.edu.tr adresine elektronik olarak gönderebilirler. Ancak, bu dilekçelerinin aslını Yeterlik Sınavından önce YDYO'ya teslim etmeleri gerekmektedir.
Yeterlik sınavı, muafiyet sınavı ve YDYO işleyişiyle ilgili tüm bilgilere yönergemizden ulaşabilirsiniz.
YDYO yönergesi için tıklayınız.