Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde bulunan Öğrenci Akademik Gelişim Birimi tarafından öğrenciler için organize edilen Akademik Gelişim Seminerlerinin üçüncüsü gerçekleştirildi.

Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Emin USTA tarafından verilen “Efficient Presentation Skills” (Etkili Sunum Becerileri) başlıklı seminere İngilizce hazırlık eğitimi alan öğrencilerin yanı sıra Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim görevlileri de katıldı.

Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Emin USTA seminerine geleceğin öğretmen adaylarına sunum slaytlarının nasıl olması gerektiği hakkında bilgiler vererek başladı. Konu her ne olursa olsun slaytların özelleştirilmesi ve yalınlaştırılması konusunu vurguladı ve sunum için kılık-kıyafet başta olmak üzere gerekli olan konularda dikkatli olunması gerektiğini esprili bir dil kullanarak aktardı.

Yalın olan sunumu sade bir şekilde anlatmak yerine görselliğin ön plana çıkması gerektiğinin altını çizen Usta, topluluğun dikkatini nasıl yönlendirebileceğimiz konusunda önemli tüyolar verdi. Usta, sunumunda “Seyirciye konuşma, seyirciyle konuş” mottosunu uygulamalı olarak gösterdi ve dikkat çekici videolar ile sunumu süsledi.

İngilizceyi bilmenin modern dünyanın en önemli gereklerinden olduğunu söyleyen Usta, çeşitli ülkelerde konferanslara katıldığını, sunumlar yaptığını ve bunun kendisine birçok kültürü tanıma ve akademik çalışmalarını ileri seviyeye taşıma fırsatını verdiğini söyledi. İngilizce haricinde sonradan birkaç dil öğrendiğini ve her öğrenilen dilde yeni kültürler tanıdığını aktaran Usta, öğrencilerin sorularına cevap vererek etkileyici seminerine son verdi.









YDYO HABERLERİ

ÖNEMLİ BAĞLANTILAR

Sosyal Medya Hesaplarımız
 
   

Bologna - YÖK