Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde bulunan Öğrenci Akademik Gelişim Birimi tarafından öğrenciler için organize edilen Akademik Gelişim Seminerleri’nin ikincisi gerçekleştirildi.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Erol Ak tarafından verilen “Advantages of Speaking English” (İngilizce Konuşabilmenin Avantajları) başlıklı seminere İngilizce hazırlık eğitimi alan öğrencilerin yanı sıra Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim görevlileri de katıldı.

Prof. Dr. Bekir Erol Ak seminerinde henüz araştırma görevlisiyken kısıtlı bütçesinden ayırdığı para ile haftasonu İngilizce kursuna giderek yabancı dilini geliştirmek için çaba sarf ettiğini ve yine aynı süre içerisinde yurtdışından gelen bir akademisyene laboratuvarda yaptığı çalışmalarını İngilizce olarak ifade edebildiğini, herhangi bir tercümana ihtiyaç duymaksızın iletişim kurduğunun farkına varan danışman hocasının teklifi üzerine çalışmalarına bir süre Almanya’da devam ettiğini ifade etti.

İngilizcenin dünya dili olduğunu vurgulayan Ak, birçok ülkede konferanslara katıldığını, çalışmalar yaptığını ve bunun kendisine birçok kültürü tanıma ve akademik çalışmalarını ileri seviye taşıma fırsatını verdiğini söyledi. Ayrıca dil öğrenmenin azami gayret gerektiren bir iş olduğunu ve kendisinin Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından düzenlenen projeye dâhil olarak yabancı dilini hâlen geliştirmeye devam ettiğinden bahsetti. Bir dil değil belki birden fazla yabancı dil öğrenmeyi, bir lisans programı değil belki birden fazla lisans programını bitirmeyi hedeflemek gerektiğini ve kitap okumanın bilgili ve başarılı olmaktaki önemine vurgu yaparak konuşmasına son veren Ak, öğrencilerin sorularına cevap vererek seminerine son verdi.













YDYO HABERLERİ

ÖNEMLİ BAĞLANTILAR

Sosyal Medya Hesaplarımız
 
   

Bologna - YÖK