2021 YKS sonuçlarına göre Üniversitemiz programlarına yerleşmeye hak kazanmış tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor; yeni eğitim öğretim yılının, yeni umutlar için sağlam bir temel olması dileklerimizi hepinizle paylaşıyoruz.

Eğitim Türü (Amaçlar) - Hedefler başlığında görüleceği üzere, Yüksekokulumuzda (1) Zorunlu İngilizce Hazırlık Programı ve (2) İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programı olmak üzere iki adet program mevcut olup, İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programına, Üniversitemizin herhangi bir programına yerleşmeye hak kazanmış bütün öğrencilerimiz başvurabilir. Programlarımızla alakalı aklınıza gelebilecek soruların cevapları için Hazırlık Eğitimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular sayfamıza göz atabilir, Müdür Yardımcısı/Yabancı Diller Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hüseyin KOÇ ve/ya Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Saim DURU ile iletişime geçebilirsiniz.

2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Yeterlik Sınavı 27 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze (Yenişehir Kampüsü, YDYO Binası) gerçekleştirilecek şekilde planlanmış olup, dinamik sürecin (Covid-19) gereği olarak herhangi bir değişiklik meydana gelirse, bilgilendirmeler hem websitemiz hem de sosyal medya platformlarımızdan yapılacaktır.

Hem İngilizce Öğretmenliği (ELT) Bölümüne kayıt olmaya hak kazanıp Zorunlu İngilizce Hazırlık Programına dahil olacak öğrencilerimizin hem de diğer herhangi bir programa girmeye hak kazanıp İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programını tercih edecek öğrencilerimizin (e-Kayıt'ta "Hazırlık okumak istiyorum" seçeneğini işaretlemiş olsalar dahi) Hazırlık Programı Başvuru Dilekçesini doldurup, 24 Eylül 2021 tarihine kadar Yüksekokulumuza elden/online (ydyo@harran.edu.tr) teslim etmeleri gerekmektedir.

Programlara başvuran öğrencilerimizin 2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Yeterlik Sınavına girebilmeleri için Yeterlik Sınavı Başvuru Dilekçesini de doldurup, yine aynı tarihe kadar Yüksekokulumuza elden/online (ydyo@harran.edu.tr) teslim etmeleri gerekmektedir.

Önceki dönem mezunu olduğu halde döneminde uygulanan Yeterlik Sınavında başarısız olmuş ve sınava yeniden girmek isteyen tüm öğrencilerimiz de Yeterlik Sınavı Başvuru Dilekçesini doldurup 24 Eylül 2021 tarihine kadar Yüksekokulumuza elden/online (ydyo@harran.edu.tr) teslim etmek durumundadır.

Örnek Yeterlik Sınavı maddeleri için tıklayınız.

Güz Dönemi Yeterlik Sınavına katılmayacak İngilizce Öğretmenliği (ELT) Bölümü öğrencilerinin, Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgelerini hazırlayacakları dilekçeye ek olarak koyup, 24 Eylül 2021 tarihine kadar Yüksekokulumuza elden/online (ydyo@harran.edu.tr) teslim etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde, bu öğrenciler bir (1) yıl süreli hazırlık eğitimine devam edecektir.

27 Eylül 2021 tarihinde uygulanacak 2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Yeterlik Sınavıyla ilgili sınıf listeleri ve saat bilgileri ilerleyen günlerde websitemiz üzerinden paylaşılacaktır.

YDYO HABERLERİ

ÖNEMLİ BAĞLANTILAR

Sosyal Medya Hesaplarımız
 
   

Bologna - YÖK